KOSGEB Yeni Girişimci Desteği Şartları Nelerdir?

KOSGEB Yeni Girişimci Desteği Şartları Nelerdir? Nasıl Alınır?

Yeni bir iş yeri kurmak isteyen ya da projesini hayata geçirmek isteyen vatandaşların büyük avantajlar ile yararlanabileceği KOSGEB kredi ve hibe projelerinden yararlanması için bir kaç ön koşul bulunmaktadır. Kadın, erkek, engelli, gazi veya şehit yakını gibi unsurların göz önüne alındığı bu koşullar her vatandaş için oldukça avantajlı kredi ve hibe desteği sunmaktadır. KOSGEB’ten aldığınız hibe desteği ile firmanızın temel ihtiyacını arttırmak, yeni pazar alanları yaratmak ve büyüme oranlarını yükseltmek için muhteşem bir kaynak oluşturabilirsiniz. KOSGEB girişimci desteğini 18 yaşını doldurmuş her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı yapabilmektedir. Gazi, şehit yakını, engelli vatandaşlarımız bu hizmetlerden ücretsiz olarak ve özel durumlarından dolayı öncelikli olarak yararlanabilmektedirler. KOSGEB hibe imkanlarından yararlanmak isteyen vatandaşlar bu imkandan sadece bir kere faydalanabilmektedir.

KOSGEB Girişimcilik Eğitimleri ve Girişimcilik Belgesi Alımı
KOSGEB’e başvurmadan önce mutlaka İŞ-KUR veya KOSGEB merkezlerinde 4 gün süren bu eğitimi tamamlamalısınız. Girişimcilik eğitimi sırasında proje yönetimi, kaynak yönetimi gibi mutlaka bilmeniz gereken konularda eğitimler verilmektedir. Bu eğitimler 4 gün süre boyunca devam eder ve toplamda 32 saat ders almak zorundasınız. Eğitimleri ilçenizde bulunan en yakın İŞ-KUR’dan ya da KOSGEB merkezlerinden ücretsiz olarak alabilirsiniz. İlçenizde bulunan eğitim merkezlerinde yoğunluk yaşanması durumunda en yakın ilçelerde bulunan İŞ-KUR ve KOSGEB merkezlerinden yine ücretsiz olarak yararlanabilirsiniz. 4 günlük eğitim sonunda alacağınız girişimcilik belgesi ile KOSGEB hibe veya sıfır faiz kredi imkanlarına iş plan projeniz ile başvurabilirsiniz. KOSGEB kredisi almak için en önemli kural ise iş plan projenizin KOSGEB uzmanları tarafından yeterli ve ikna edici bulunması gerekmektedir.


KOSGEB İş Planı Projesi Hazırlanması

KOSGEB 4 günlük eğitim programını başarı ile tamamladıktan sonra yapmanız gereken tek şey KOSGEB’e kayıt olarak kobi beyannamesi ve bilgi dökümanın alınması gerekmektedir. Bu dökümanları aldıktan sonra faturalarınızın tanzim edilmesi gerekmektedir. Tüm bu işlemleri yaptıktan sonra iş plan projesi ile başvurunuzu gerçekleştirip işletmeniz ve projeniz için hibe almanız için sadece onay almanız gerekmektedir.

Halk Bankasından KOSGEB Girişimci Kredisi

KOSGEB ile Halk bankası 2019 yılında yaptığı anlaşmaya göre KOSGEB desteği ve onayı ile 100 bin TL’ye kadar olan kredileri Halk bankasından çekebilecekler. 1 yıl geri ödemesiz ve sıfır faiz imkanı ile çekilen krediler, girişimcileri ve kobileri oldukça rahatlatan ve iş yerlerini büyütmeleri için büyük bir fırsat oluşturuyor. KOSGEB anlaşmalı olduğu için mutlaka bu imkandan ilk defa faydalanıyor olmanız gerekmektedir. 30 yaşını geçmemiş olmanız ise girişimciliğin en büyük şartlarından biridir. KOSGEB onaylı bir iş plan proje belgeniz olmasıda sizin KOSGEB onaylı olmanız için en önemli şarttır. KOSGEB’ten ya da herhangi bir yerden girişimcilik kredisi alabilmeniz için mutlaka iş plan projesi onaylı olması gerekiyor.


Yorumlar

Popular Posts

KOSGEB Adana

5. Kosgeb kobi ve girişimcilik ödülleri