Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi

KOSGEB desteği almak, hibe veya sıfır faiz kredi imkanlarından yararlanmak için ön şartlardan birisi olan girişimcilik eğitimini mutlaka almak zorundasınız. Girişimcilik eğitimi, belediyelerden ya da İŞ-KUR eğitim merkezlerinden ücretsiz olarak alabilmektesiniz. KOSGEB desteği almadan önce aldığınız desteği en iyi şekilde değerlendirilmesi, firmanızın büyümesi için en iyi yöntemlerin verildiği bir eğitim programıdır. 18 yaşını doldurmuş herkes bu programdan ücretsiz olarak yararlanabilmektedir. Eğitim seviyesinin de önemli olmadığı bu eğitim programlarımda ilkokul mezunu olmanız yeterli olacaktır. Eğitim programı boyunca dikkat etmeniz gereken konular ve mutlaka not almanız gereken hususlar bulunmaktadır. Eğitim sürecinizin en verimli şekilde geçmesi, projenizde alacağınız kararları olumlu yönde etkileyecektir.
KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitim Başvurusu Nasıl Yapılır?
KOSGEB girişimcilik kursları İŞ-KUR, KOSGEB, Üniversiteler ve belediyeler tarafından ücretsiz olarak verilmektedir. Bulunduğunuz il ve ilçeye göre eğitim veren merkezlerde değişiklik gösterebilmektedir. Şuanki iş durumunuza göre başvuru yapmanız gereken bölgeler farklılık gösterebilmektedir. Her kuruma başvuru hakkınız bulunmasına rağmen, çalışma durumunuz ya da öğrenci olmanız durumunda bu kendi alanlarınıza başvurmanız daha etkili ve kesin sonuç getirecektir. İşsiz vatandaşların özellikle İŞ-KUR’a başvuru yapmaları önerilmektedir. Öğrencilerin ise okudukları üniversitenin ilgili bölümlerine başvuru yapmaları daha kesin ve hızlı bir sonuç almalarında önemli rol oynayacaktır. Girişimcilik eğitimi alacak olan bireylerin eğitim aşamasından önce sözlü bir mülakat ile değerlendirmeye alınmaktadır. Yeterlilik sınavı verilen bu ön mülakatta başarılı olan adayları belirlenen kurumlarda eğitim almaya hak kazanacaktır. Ancak bu ön mülakat her il ve ilçede yapılmamaktadır. Dönemlere göre yoğunluk yaşanan il ve ilçelerde ön mülakat yapılarak bu yoğunluğu azaltmaya çalışılmaktadır. Sorulan sorularda iş hakkında bilgi, projenin ne zaman hayata geçeceği gibi sorular sorularak öncelik çalışması yapılmaktadır. Seçilen adaylar çoğunlukla projenin hayata geçeceği süre ya da aciliyet durumuna göre yapılmaktadır.
KOSGEB Girişimcilik Kursu
Uygulamalı girişimci eğtim kursları, belirlenen bölgelerde KOSGEB uzmanları tarafından ya da işletme branşında öğretim görevlileri tarafından 15 kişilik sınıflar halinde verilmektedir. Girişimcilik kursları 4 farklı dersten oluşmaktadır. İş fikirlerini geliştirme, Pazarlama teknikleri, Yönetim ve pazarlama planlaması ve iş planının hazırlanması gibi 4 ana dersten oluşmaktadır. 4 gün süren dersler tam olarak 32 saat sürmektedir. 32 saatlik kurs süresince tüm derslere katılmak zorunludur. Ayrıca derslere katılıp katılmadığınız ise kontrol altında tutulup, ders giriş ve çıkışlarında imza atmanız gerekmektedir. Oldukça titiz olarak incelenen bu yoklama kağıtları KOSGEB desteği almanıza engel bile olabilmektedir. Özellikle hibe desteklerinde bu katılım oranları ve iş plan projesi oldukça büyük öneme sahiptir. Hibe desteklerinde çok daha titiz bir inceleme ve detaylı raporlama istenmektedir. Ayrıca eğitim kurslarını İŞ-KUR’dan alırsanız size kursa gittiğiniz günler için günlük bir ücret ödenmektedir. Kurslardan başarılı sayılmanız ve sertifikayı alabilmeniz için derslerin en az 28 saatine katılmanız gerekmektedir.
Yorumlar
Yorum Gönder